Vil du have småkager?
KAMPAGNE: 20% rabat på mængder af Anthon Berg chokolade - køb HER!
Børn leger i vandrutsjebanen

9 tips til lege for børn udendørs

Ude i haven, parken eller skoven er leg så meget mere frigørende end indendørs! Her er der ikke noget skrøbeligt, der kan gå i stykker, ingen voksne ører, der bliver forstyrret, og ingen vægge, der er i vejen for alt løb. Vi tør dog næsten godt love, at ungerne bliver mindst lige så meget peppet op, når du som voksen også tilbyder organiserede lege. Her har vi samlet ni fede tips til dig, der har brug for inspiration til pædagogiske lege til børn udendørs.

1. Alt med vand!

At mini-mennesker, der ikke engang kan svømme, elsker vand så meget... det er da egentlig temmelig mærkeligt, ikke? Det er dog alligevel ikke mere end rimeligt, at vi voksne tilfredsstiller de smås ønsker! Coolstuff byder derfor på masser af sjovt vandlegetøj til både børnefesten og kammeratsammenkomsten eller familiehyggen på årets varmeste dage - her finder du store vandrutsjebaner, sjove vandspredere til trampolinen og masser af oppustelige gadgets, der også sprøjter vand. Børnene vil tro, at de er kommet i himlen! Selv de allermindste har en tendens til at elske vand, så mangler du inspiration til spil for små børn udendørs, er de fleste former for vandleg the way to go.

Glade mennesker i pool med oppustelige badedragter og legetøj

2. Den besværlige knude

Dette er en enkel leg at introducere, når du spontant skal underholde en større gruppe børn udendørs! Mangler du tips om lege til børn udendørs, når det er vinter? Den besværlige knude passer perfekt selv i årets koldeste måneder, især hvis børnene har siddet stille et stykke tid og skal have varme i kroppen igen. Legen begynder med, at alle stiller sig i rundkreds, lukker øjnene og strækker hænderne ind i kredsen igen. Nu har alle en vigtig opgave med at prøve at finde to hænder at få fat i. Når alle har fundet to hænder, er det tid til at åbne øjnene igen og opdage, hvilken skør knude der er skabt! Knuden skal alle så hjælpes ad med at ordne - selvfølgelig uden at give slip på hænderne.

3. Hyggetæppe med kreativt legetøj

Selv de vildeste børn har brug for at koble af fra tid til anden. Det behøver dog ikke at betyde, at det er tid til at forlade haven og gå ind! Bred i stedet et hyggeligt picnictæppe ud i skyggen - enten på græsplænen eller terrassen - og tag noget kreativt legetøj fra Coolstuff frem. Lad børnene lege med spændende magnetklodser, fede boldbaner, sjove puslespil eller en episk træmodel à la Leonardo Da Vinci!

Picknick

Se alt
Foldeskammel - Minimax
Softybag Loungelænestol
uKeg Twist - Lav din Egen Kulsyreholdige Drik
Rea
UV-parasol med Vindbeskyttelse - Utenu

4. Gåkonkurrence på 1 minut

Her er endnu en leg, der passer til både voksne og børn! Den fungerer især godt, når inspirationen slipper op, eller hvis alle i et selskab simpelthen har brug for at røre sig lidt efter et stort festmåltid. Start med først at tænke på en strækning sammen – rundt om huset er en klassiker. Derefter skal alle forsøge at komme fra punkt A til punkt B på præcis et minut. Tag tid med mobilens stopur og giv vinderen en sjov præmie!

5. Sjove selskabsspil

Det er ikke kun puslespil, træmodeller, magnetklodser og boldbaner, der fungerer lige så godt at lege med udendørs som indendørs. Undervurder heller ikke et sjovt brætspil! Lad børnene sætte sig ned ved havemøblerne med nogle sjove spil for flere personer og lad haven fungere som opholdsstue. Coolstuff tilbyder selskabsspil til både større og mindre børn - vælg og vrag mellem sjove quizzer, spændende reaktionsspil og selvfølgelig nemmere kastespil med gris eller fire i træk-spil.

Mand og barn spiller frisbeegolf udendørs i naturen

6. Bang-bang kammerat!

Dette spil er velegnet til større vennegrupper - såsom til en børnefest eller en sleepover! Er det sommer, skal du helst vente med at introducere legen, til solen begynder at gå ned. Det er nemlig vigtigt, at sigtbarheden er lidt halvdårlig. Legen begynder med, at alle børn fordeler sig begynder at snige sig ind på hinanden i mørket udendørs. Når man ser en person, skal man sige "bang-bang kammerat", efterfulgt af personens navn. Det betyder, at personen er ude. Samtidig er det vigtigt at være stille for ikke at afsløre sin egen position! Den, der er sidst tilbage uden at være blevet ”banget”, vinder.

7. Forhindringsbane

Nogle gange er der så meget løb i barneben, at kun en forhindringsbane kan løse problemet. Byg jeres egen forhindringsbane af ting I finder i haven og lad et sjippetov eller en pind markere startpunktet. Her er det kun fantasien, der sætter grænser! Børnene kan løbe zigzag mellem blokke, hoppe med samlede fødder over fodbolde og gå balancegang over planker fra haveskuret. Vi tilbyder også masser af passende gadgets i vores kategori af leg og spil – måske er det tid til at investere i en klatrebane, et slackline-reb eller et oppusteligt fodbolddartspil til de virkeligt forhindringsbane-gale børn?

Badedyr & baderinge

Se alt
Håndpumpe - Intex
10
Enhjørning Badedyr - Spralla
Vandhængekøje - Spralla
Flamingo Badering Baby

8. Simon siger

Simon siger er et klassisk spil, der er perfekt til udendørsleg! Træk lod om, hvilket barn der skal starte med at være Simon, og forklar resten af børnene, at de skal gøre præcis, som Simon siger – ikke som Simon gør. Det kan blive helt vildt, når John stiller sig på et ben, men fortæller alle, at de skal sætte sig på jorden! Når man laver en fejl, går man ud, og den, der er tilbage til sidst, vinder og bliver Simon næste gang.

9. Kastespil

I Coolstuffs udvalg af legetøj til at have udendørs finder du ikke kun fede vandsprøjter, men også masser af sjove kastespil. Kastespil er perfekt til større børn, der gerne vil spille spil, men samtidig bevæge sig, men også til en gruppe med både børn og voksne, der gerne vil deltage i en sjov aktivitet sammen! Mellem vores fede og sjove legetøj finder du komplette sæt til frisbeegolf, fodboldkroket, Cornhole Game, det finske terningespil Mölkky og meget mere.

du kan opnå fri fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

1-2 dages leveringstid!

Gave
One Stop Gift Shop

Send til modtageren, pakket ind og med et kort - vi løser alt!

90 dages retur
90 dages returret

Og dansk kundeservice

Stand with Ukraine Hashtag