Vil du have småkager?

Vi bruger cookies på vores site for at den skal fungere så godt som muligt. Det anvendes f.eks til at vise produkter i kundevognen, til statistik og analyser som forbedrer indhold, samt til personlig markedsføring. Alt dette for at dit besøg i shoppen skal blive så fantastisk som muligt! Hvis du vil vide mere, så klik på linket til cookie-indstillinger.

Giv et par personlige strømper – den ultimative gave!

Menstruation

Forældres guide til at tale om det her med menstruation

Den dag, du længe har frygtet, er her pludselig - barnet er stort (nåja...) og er pludselig havnet i puberteten! Måske er du blevet bedt om at købe bind med hjem, måske blev stemningen enormt anstrengt, da du undrede dig over mængden af undertøj i vasketøjskurven. Uanset hvad, mærker du, at det er på tide at tale med teenageren om menstruation. Selvfølgelig helst uden en pinlig stemning, skammepuder og døren, som smækkes i lige for næsen af dig.

mens

Det er helt normalt at være normalt unormal

Det teenageren allermindst ønsker at føle sig er unormal, men hvad er egentlig ”normalt”? Det korte svar er ”næsten alt” - men vil ungen finde sig i den forklaring? Sandsynligvis ikke! Så lad os forsøge os med en lidt længere forklaring: Indimellem er det lidt, som om kroppen synes, at det bliver vanvittig kedeligt, når ting er for forudsigelige! Det meste er meget individuelt, når det gælder menstruation, og kan desuden variere fra gang til gang - særligt i begyndelsen, før kroppen har fået kendskab til den der røde gæst, der inviterer sig selv hver måned.

Men okay, ungen er både smart og nysgerrig og lader sig ikke rigtig nøje med så svævende svar. Så må du vel have nogle hurtige facts om menstruation, du kan vifte med, så du ikke mister enhver tillid i dette spørgsmål. De allerfleste bløder i 2-7 dage. I alt bløder man cirka 20-80 milliliter blod under en menstruation. Med andre ord mindre end en deciliter, på trods af at det kan virke som betydeligt mere! Det beror på, at blodet blandes op med slimhinden fra livm.... Okay, okay! Teenageren ser nu ud til at væmmes - skip det der med slimhinden! Det er tilstrækkeligt at sige, at selv en lille dråbe blod jo ses meget tydeligt, hvis den havner et sted, hvor man ikke ønsker at have den - som på lagenet i sengen eller i et par ubeskyttede trusser!

mens

Disk op med en buffet af beskyttelse

Bliv ikke overmodig! Det er slet ikke særlig sikkert, at din (ikke helt faktatjekkede) historie om, at ”Åh ja, på mormors tid var der sandelig ingen fornuftige alternativer til menstruationsbeskyttelse! Da måtte man snitte sig en lille barkbåd og fylde den med gamle klude og sætte den mod fitten for at hindre folk i at tro, at man opfører det stockholmske blodbad live”, kommer til at lette stemningen i rummet - selv om det naturligvis ER fantastisk, at der findes valgmuligheder i dag!

Her gælder det om, at du fornemmer stemningen og finder den rigtige approach. Hvilken beskyttelse, man trives bedst med, er naturligvis meget individuelt. Nogle kan bedst lide klassiske bind og tamponer, mens andre foretrækker menstruationskop eller menstruationstrusser. Der er absolut ingen, der sætter pris på barkbåde. Som nybegynder med menstruation kan det være skønt at prøve sig frem og måske begynde med bind eller menstruationstrusser, da det indebærer mindre pilleri og jongleren, før det er lykkedes en at blive ven med både sin krop og sin menstruation. Måske er det her, du som forælder kan udføre en heltedåd? Disk op med en buffet af menstruationsbeskyttelse og afdramatiser det hele.

Og med ”afdramatisere” mener vi naturligvis ikke, at du skal putte tamponer i næsen for at lade som om, du er en mammut (så kommer skammepuden med garanti frem hurtigere, end du kan nå at hviske ”har du set en papput?” Men vis, at du er der, du har styr på situationen, og du synes ikke, at dette her er mærkeligt. At du køber beskyttelsen med hjem fjerner også det lidt skræmmende og sygt pinlige øjeblik, når man som ung skal købe sin første menstruationsbeskyttelse, og den eneste kasse i butikken naturligvis er bemandet af den ekstremt flotte fyr, der har været ens crush de sidste seks måneder. Herregud, kinderne bliver blodrøde, og man ønsker bare at synke i jorden. Nej, så er det bedre, at du køber ind!

Kvinder i lingeri og herretøj
du kan opnå fri fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

1-2 dages leveringstid!

Gave
One Stop Gift Shop

Send til modtageren, pakket ind og med et kort - vi løser alt!

90 dages retur
90 dages returret

Og dansk kundeservice

Stand with Ukraine Hashtag

Din indkøbskurv

😊

Lige et øjeblik, vi opdaterer din kurv