Vil du have småkager?

Vi bruger cookies på vores site for at den skal fungere så godt som muligt. Det anvendes f.eks til at vise produkter i kundevognen, til statistik og analyser som forbedrer indhold, samt til personlig markedsføring. Alt dette for at dit besøg i shoppen skal blive så fantastisk som muligt! Hvis du vil vide mere, så klik på linket til cookie-indstillinger.

UDSALG - ml. 80% rabat! Se alt HER

Fakta om Julen

Er der noget hyggeligere end julen, når vi fylder os selv med forventningsfuldhed og risengrød? Der er ikke andre højtider, hvor vi har tilbragt så meget tid med et meldrysset forklæde eller stået på en vaklende stol for at udsmykke vores hjem!
jul

Fakta om julen

Vi har alle haft mange spørgsmål omkring julen gennem vores liv, og her kommer lidt sjove fakta om julen som du kan brilliere med på juleaften! Og du ved vel at vi har tonsvis af julegavetips som vi synes du skal tage at kigge på.

Ved du f.eks. hvem som er juletræsbelysningens fader? Ikke? Så kan vi fortælle dig at det var Edward Hibberd Johnson som skabte den første juletræslyskæde i sit hjem i New York i 1882. Han viste sin juletræslyskæde som bestod af 80 røde, hvide og blå lamper frem. Vi gætter på at han var meget stolt lige der.

Hvorfor har julemanden rødt tøj på? Jo grunden kommer her: til at starte med havde julemanden mere dystert tøj på med mørke kapper og til tider helt mørkeblåt tøj. Mørkeblå kom fra den russiske variant af julemanden, Fader Frost, samt til og med hvad de Amerikanske nordstatssoldater havde på under krigen, så Julemanden havde tydeligtvist valgt side i konflikten. Det var først gennem en tegner ved navn Haddon Sundblom, at den nu så velkendte røde dragt blev Julemandens varetegn! Haddon blev nemligt ansat af Coca Cola til at forbedre deres image fra at bare være en forfriskende sommerdrik til at være en drik man kan drikke året rundt. Det lykkedes Haddon både at gøre det, men også at skabe den moderne version af Julemanden! Coca Cola bruger Sundblom's materiale den dag i dag - og så kan man tænke på at han startede med at arbejde for dem i 1931!

Hvad bliver man artig af? Helt klart pebernødder! I Danmark har vi mumset os i pebernødder siden 1400-tallet, derfor er det også den ældste julesmåkage vi har, dog var det ikke før 1700-tallet, at det blev en traditionel del af julebagværket. Før det blev de kaldt peberkager, og blev bagt mere eller mindre året rundt - men i 1700-tallet kom den tyske variant Pfeffernüssen til Danmark, og resten er historie!  

 

jul

Hvorfor fejrer vi jul?

Det måske største spørgsmål af alle: Hvorfor fejrer man jul? Der findes sandsynligvis lige så mange svar på dette spørgsmål, som der findes folk, der fejrer jul. Det kan handle om at samle hele familien for en dag, at opleve den dejlige smag af grød, brune kager og glögg igen eller at få den barnligt fortryllende følelse af at få eller give en rigtig god julegave. En ting, der er sikker, er, at vores oprindelige julefejring handler om at fejre Jesus’ fødsel, som ifølge sagnet fandt sted den 25. december.

Hvorfor fejrer vi jul på den forkerte dag?

Hør nu her, hvis Jesus blev født den 25. december, hvorfor fejrer vi så jul den 24. december? Sandheden er, at Danmark, sammen med de andre nordiske lande, fejrer jul på en ”forkert” dag. I dag er vi helt enige om, at en ny dag begynder ved midnat, men før det mekaniske ur blev opfundet, mente nordboerne, at en ny dag begyndte ved solnedgangen. Derfor fejrer vi jul aftenen før den 25. december i vores lille land.

Hvor bor julemanden?

Lad os være ærlige. Vi har alle stillet os selv spørgsmålet ”eksisterer julemanden i virkeligheden?” en eller to gange i vores liv. Og ”hvor bor julemanden i så fald?” Finnerne er bombesikre på, at julemanden bor på fjeldet Korvatunturi, alternativt i det betydeligt mere letbesøgte Rovaniemi. Det er danskerne til gengæld slet ikke enige i. De mener, at julemanden bor på Grønland. Svenskere og nordmænd er derimod ikke lige så tilbøjelige til at fastslå nissens habitat - det vigtigste er jo, at han kommer med sin julegavesæk!

Hvornår begynder man at pynte til jul?

Vi har nok alle stillet os selv spørgsmålet: Hvornår skal man egentlig julepynte? På grund af hyggefaktoren er det svært ikke at begynde tidligt! Nogle tager sigte på julen, allerede når efteråret gør sit indtog, mens andre vægrer sig ved at sætte en eneste nisse op før første søndag i advent. Vi anbefaler derfor, at du tjekker vores julepynt og helt selv bestemmer, hvornår julen skal begynde hos dig!

Hvad betyder advent?

Når julen kommer, er det en selvfølge, at adventslysestagen står fremme. Advent er latin og betyder ”ankomst”, men skulle lige så godt kunne betyde ”fire lange uger til juleaften”. Men hvorfor fejrer vi advent? Som I allerede ved, fejrer vi jul for at hylde Jesus’ fødsel, og advent er ganske enkelt en nedtælling til den store dag!

Juleslik

Al ære og respekt for karamel, men der er faktisk masser af andet godt juleslik, som du også kan spise juleaften. Brændte mandler, ischokolade, flødekaramel og fudge er blot nogle fede eksempler på, hvad vi kan forkæle os selv med til jul. Hos os finder du juleslik for enhver smag til endnu mere inspiration!

Christmas sweater

Du ved, når noget er så grimt, at det bliver pænt? Det er nok den bedste måde at beskrive tendensen med at have en ugly Christmas sweater på! De frække og iøjnefaldende juletrøjer har en sådan fantastisk aura, som man bare må værne om. At have en ugly Christmas sweater på i Danmark er slået igennem med stor kraft i nyere tid, men i virkeligheden kan vi se de grotesk søde trøjer allerede i serier fra 80’erne.

du kan opnå fri fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

1-2 dages leveringstid!

Gave
One Stop Gift Shop

Send til modtageren, pakket ind og med et kort - vi løser alt!

90 dages retur
90 dages returret

Og dansk kundeservice

film og tv

Hvad vores venner (jer), siger om Coolstuff

4,7 ud af 5 stjerner
735 anmeldelser
Christine J.
Verificeret kunde

Bruger coolstuff engang imellem til at finde på gaveideer. Finder som ofres noget og samtidig noget til mig selv😉 Altid hurtig og rigtig levering👍

Mette H.
Verificeret kunde

Fremragende. Sendte en forkert vare og voila jeg fik den rigtige tilsendt på nul komma fem. Og fik lov at beholde den “forkerte” vare :D Tak!

Betina G.
Verificeret kunde

Bare cool, alt var cool, varer, forsendelse og hjemmeside var alt super cool, kan kun anbefale coolshop til det du lige mangler.

Thomas L.
Verificeret kunde

Varerne blev leveret lige som forventet, med god information hele vejen fra bestilling til modtagelsen

Betina G.
Verificeret kunde

Hurtig afsendelse, hurtig modtagelse, tingene er pakket ordenligt, godt tilfreds

Lisbeth E.
Verificeret kunde

Virkelig lækre produkter i en flot og tiltalende indpakning. Hurtig levering.

Mette H.
Verificeret kunde

Hurtig forsendelse, tracking der virkede, pris var god = alt var godt.

Annie G.
Verificeret kunde

Coolstuff sent my order so fast I received the next day.

Birute V.
Verificeret kunde

Alt funger som det skulle være. Giver 5 stjerner herfra

Christina A.
Verificeret kunde

Hurtig forsendelse, produktet svarer til beskrivelse

Tina G.
Verificeret kunde

God og hurtig service fra bestilling til modtagelse

Rikke L.
Verificeret kunde

Hurtig levering og rigtig god service. Tak

peder b.
Verificeret kunde

Rigtig god service og hurtig levering

Klaus V.
Verificeret kunde

Hurtig levering og værdi for pengene

Linda A.
Verificeret kunde

Hurtig levering. God kundeservice.

Mette H.
Verificeret kunde

Hurtig levering / godt pakket ind

Ann-marie C.
Verificeret kunde

Hurtig forsendelse skøn chokolade

Nete R.
Verificeret kunde

Hurtig behandling og forsendelse

Mette J.
Verificeret kunde

Sender hurtigt og godt indpakket

jose s.
Verificeret kunde

Fint service og hurtig levering

Stand with Ukraine Hashtag

Din indkøbskurv

😊

Lige et øjeblik, vi opdaterer din kurv