Hvad, mini-donuts?! Her har du længe forsøgt at maksimere dit donut-indtag, og så dukker der pludselig nogen op og byder på bittesmå donuts - er det rimeligt?! Ja, det er det faktisk, for når lækkerierne er små, kan man spise to. Eller tolv. Vi dømmer ikke nogen, men vi deler gerne opskrifter med dig på, hvordan man laver uimodståelige mini-donuts!
Donuts har jo en ret speciel form, og det vil være omkring hundrede gange nemmere at få den form, hvis du har et donutjern, for eksempel vores KitchPro Mini Donut Maker. Derudover skal du bruge en skål og noget at røre med, men ellers kræver vores donuts ikke en masse køkkenmaskiner eller mærkeligt køkkentilbehør for at blive rigtig gode.
Nogle gange har man virkelig lyst til at gå all in i køkkenet. Der rumsteres med kagedåser og bagetilbehør, der pyntes, drysses og prøvesmages i ny og næ. Så kan et bundt mini-donuts være en god base at tage udgangspunkt i, og denne variant med smag af vanilje og citron passer perfekt på påskebordet. Eller egentlig når som helst!
Denne opskrift rækker til cirka 13 mini-donuts.
Donuts
1 æg
50 gram sukker
1/2 vaniljestang (eller 1/2 tsk vaniljepulver)
85 gram mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kardemomme
50 gram smeltet smør
1/2 dl fløde
Fintrevet citronskal fra 1 citron
Pynt
Flormelis
Vand
Kokosflager
Gul karamelfarve, gelfarve eller pastafarve
Drys eller spiseligt sølvpulver
Chokoladeæg
Gør sådan:
Pisk æg, sukker og vanilje sammen til en let og luftig dej.
Bland mel, bagepulver og kardemomme sammen, og vend det i dejen.
Vend til sidst smeltet smør, fløde og citronskal i.
Forvarm donutjernet og fyld derefter formene med dej. Luk forsigtigt låget, så dejen ikke sprøjter ud.
Bag i 3-4 minutter, eller indtil dine donuts har en gylden farve.
Løsn donuten fra jernet og lad den køle af på en rist.
Rør en fast glasur af flormelis og vand og farv med gul madfarve.
Farv også kokosflagerne med den gule farve.
Dyp de afkølede donuts i glasuren og lad den overskydende glasur dryppe af.
Dyp derefter donuten i kokosflagerne.
Kom lidt drys eller spiseligt sølvpulver over og læg et chokoladeæg i midten af hver doughnut