Vil du have småkager?

Vi bruger cookies på vores site for at den skal fungere så godt som muligt. Det anvendes f.eks til at vise produkter i kundevognen, til statistik og analyser som forbedrer indhold, samt til personlig markedsføring. Alt dette for at dit besøg i shoppen skal blive så fantastisk som muligt! Hvis du vil vide mere, så klik på linket til cookie-indstillinger.

Superdeal! 60% rabat på Mandolinjern

Hvornår er det Påske 2024? Og fakta om påsken!

Hvornår falder påsken 2024?

Påsken 2024 er i uge 13:

 • Skærtorsdag er torsdag d. 28. marts
 • Langfredag er fredag d. 29. marts
 • Påskedag er søndag d. 31. marts
 • Anden påskedag er mandag d. 1. april (i uge 14)

Tjek disse produkter ud, som vi tror passer perfekt til Påske!

påske

Påsken er lidt besværlig, eftersom den falder på forskellige datoer hvert år. Men der er trods alt lidt logik i det hele. Først og fremmest hænger det sammen med, hvornår forårsjævndøgnet falder. Allerede i år 325 e. Kr. blev det bestemt, at forårsjævndøgn er den 21. marts. Påskedag falder derefter altid på den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Dette betyder, at påsken har et bestemt tidsrum, hvor den kan falde, fra 22. marts til 25. april.

Så for at kunne forudsige, hvornår påsken falder hvert år, skal man have fuldstændigt tjek både på månens cykler, og hvordan søndagen falder i løbet af et år. En lille detalje, som påvirker søndagene, er jo det faktum, at et år faktisk er 52 uger og en lille dag, (to dage til og med, når det er skudår), hvilket forskyder datoen. Helt enkelt ikke så let!

Idéer til påskeaktiviteter (advarsel for humor)

Legetøj og spil til påskemiddagen

Ved du ikke rigtig, hvordan du skal fejre påske? Her kommer der en liste med nogle typiske og sjove påskeaktiviteter;

 1. Lav en rigtig Rocky-frokost og spis mindst et dusin æg på mindre end 10 minutter
 2. Arranger et ægte påsketidsfordriv med alle nabolagets påskeferiebørn
 3. Gør rent efter årtiets bedste og mest rodede påsketidsfordriv med 28 børn indblandet. Lov dig selv ikke at lave påsketidsfordriv næste år
 4. Tø julemaden fra fryseren op og kald det påskemad - der er alligevel ingen, der vil mærke den store forskel!
 5. Find påskeriset, som du er kommet til at glemme udenfor og konstater, at det nu ser rigtig riset ud. Lad som ingenting, stil det i en vase og kald det for en minimalistisk tolkning af påsken
 6. Hils farmor (som altid dukker op 45 minutter for tidligt) velkommen til påskefrokosten
 7. Tag al den juleøl frem, du har tilbage i spisekammeret, skrab etiketterne af og klistr en fjer der i stedet. Så har du skaffet påskeøl
 8. Fjern påskefjerene fra juleski...vi mener påskeskinken
 9. Vælg dine kampe og lad datteren være udklædt som påskehare (på trods af, at hun har det samme outfit på, som hun har haft de sidste fire dage)
 10. Tag et brusebad og klæd om på fem stressede minutter, mens ungerne underholder farmor, åbn derefter døren for resten af gæsterne og ønsk dem en rigtig god jul!

Påskegaver

Se alt  
Bryg Dit Eget Øl - Brewbarrel
Bryg Dit Eget Øl - Brewbarrel
279,-
Made in Germany
Humøræggebægre 2-pak - Tassen
Humøræggebægre 2-pak - Tassen
159,-
Made in Germany
Nutella-spand
Nutella-spand
329,-
Haupt Lakrids Svenskjävlar!
Haupt Lakrids Svenskjävlar!
79,-
Made in Sweden

Fakta om påsken

baileys påskeæg

Hvad er påske? Sig det første, du tænker på, når du tænker på påske! Æg! Eller? Der er i hvert fald en stor chance for, at du tænkte på dette ovale mesterværk. Men hvorfor spiser vi sådanne frygtelige mængder æg til påske? Jo, det plejede at være sådan, at hønsene holdt en pause fra æglægningen om vinteren, hvor der ikke var så meget at spise, og vejret også var koldt og fugtigt - og man vil jo ikke gerne udklækkes midt i februar i snestorm! Dette sammenholdt med det faktum, at traditionen med at faste før påske i kristendommen (i hele 40 dage) var stærk, førte til opbygning af et stort æggelager, da hønsene begyndte produktionen igen omkring fasten. Og så måtte man jo bidrage efter bedste evne og fylde sig med masser af æg. Det var så nogle værdifulde påskefakta!

Påskehare

Wally and Whiz Vingummi

Hvor kommer påskeharen fra? Tyskland, er det enkle svar. Mere eksakt kommer påskeharen fra Pfalz, som er en region i det sydvestlige Tyskland, og Elsass (Alsace), som er en provins i det nuværende Frankrig.

Hvornår omtales påskeharen for første gang? Formodentlig allerede år 1682 i et værk af Georg Franck von Franckenau, tysk botaniker og læge. Titlen på hans værk kan oversættes til “Om påskeæg”, og der beskrives også påskeharen. Traditionen med påskeharen var ganske ukendt i lang tid i andre dele af Tyskland, og det varede helt til efter 1850, før legetøjs- og slikproducenter bragte fænomenet med en hare, som kommer med æg og gaver, videre til andre dele af landet.

Tyskere, der udvandrede, førte traditionen videre, og i slutningen af 1800-tallet var påskeharen kommet til Sverige. Selvfølgelig tog det et stykke tid for påskeharen at få et gennembrud i landet, men lidt ind i det 20. århundrede begyndte traditionen at etablere sig. Det, der hjalp påskeharen med at bryde igennem, skyldtes stort set det faktum, at man på dette tidspunkt begyndte at sende kort til familie og venner, og selvfølgelig skulle man ønske folk God Påske! De første danske påskekort var baserede på tyske kort, som igen ofte havde påskeharer som motiv.

Men hvorfor lige netop en hare til påske? Tænk på det på denne måde: når påsken begynder, er man endelig kommet sig efter en lang vinter. Man føler sig genfødt og klar til at tage verden med storm (og måske begynde at opdrætte). Og hvilket dyr har en stærk kobling til energi og lynhurtig forøgelse? Selvfølgelig haren (eller kaninen)! Da ægget også er et symbol på genfødelse, frugtbarhed og påske, er der en risiko for, at små børn bilder sig ind, at kaninen lægger æg!

Påskeæg

Se alt  
du kan opnå fri fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

1-2 dages leveringstid!

Gave
One Stop Gift Shop

Send til modtageren, pakket ind og med et kort - vi løser alt!

90 dages retur
90 dages returret

Og dansk kundeservice

film og tv

Hvad vores venner (jer), siger om Coolstuff

4,7 ud af 5 stjerner
796 anmeldelser
Julie R.
Verificeret kunde

Jeg er godt tilfreds med at handle hos coolstuff. Jeg havde skrevet mig op til at få en besked om et produkt, når det var på lager igen. Funktionen virkede fint, og jeg fik købt min vare kort efter, jeg modtog mailen. Og levering var også tilpas. Jeg køber gerne hos coolstuff igen

Christine J.
Verificeret kunde

Bruger coolstuff engang imellem til at finde på gaveideer. Finder som ofres noget og samtidig noget til mig selv😉 Altid hurtig og rigtig levering👍

Mette H.
Verificeret kunde

Fremragende. Sendte en forkert vare og voila jeg fik den rigtige tilsendt på nul komma fem. Og fik lov at beholde den “forkerte” vare :D Tak!

Connie P.
Verificeret kunde

Alt fungerer som det skal hos Coolstuff. Bestilling, levering og returnering - som smurt i olie. Har handlet hos dem flere gange.

Berit R.
Verificeret kunde

Selvom varen vi købte er dårlig kvalitet, klarede coolstuff det godt. Vi fik vores telt meget hurtigt!

Jette P.
Verificeret kunde

Super god hjemmeside med et utal af spændende ting til fornuftige priser. Også dejlig hurtig levering

Dorthe L.
Verificeret kunde

er mega tilfreds det er ikke sidste gang jeg handler hos jer kan stærk anbefales 💞🥰

Betina G.
Verificeret kunde

Hurtig afsendelse, hurtig modtagelse, tingene er pakket ordenligt, godt tilfreds

Maiken R.
Verificeret kunde

hurtig og nemt at handle hos jer vil gøre det en anden gang igen

Birthe H.
Verificeret kunde

Det jeg kender til jer er ikke meget, men er meget tilfreds.

Eyð H.
Verificeret kunde

Modtog varen hurtigt efter bestilling, og alt var i orden!

Rita S.
Verificeret kunde

Ingen problemer med bestilling og forsendelse Hilsen Rita

Tina G.
Verificeret kunde

God og hurtig service fra bestilling til modtagelse

Per S.
Verificeret kunde

Det altid en fornøjelse at handle med Coolstuff.

Eva L.
Verificeret kunde

Hurtig levering og rigtig god kundeservice 👌

Solveig J.
Verificeret kunde

Flot ingen klager - dejligt når det fungerer.

Cecilie V.
Verificeret kunde

Altid en fornøjelse at handle ved coolstuff

Ümran Ö.
Verificeret kunde

Hurtig levering & nemt at bestille :)!

Rikke L.
Verificeret kunde

Hurtig levering og rigtig god service. Tak

ianke F.
Verificeret kunde

Ordren ankom hurtigt og alt var perfekt

Stand with Ukraine Hashtag