Nej, det er næppe sådan, at du er træt af sprøde vafler eller belgiske vafler, men nogle gange er det faktisk sjovt at variere lidt. Og hvis du gerne vil variere, men stadig holde dig til konceptet vaffel, så passer boblevafler perfekt. Denne luftige godbid kaldes nogle gange Hong Kong-vaffel eller æggevaffel, og er en sjov, skør og supergod opgradering af vaflen!
Du kan bruge almindelig vaffelblanding, men vi deler selvfølgelig gerne ud af vores bedste opskrifter på boblevafler. Først og fremmest skal du have et vaffeljern, der gør det muligt at bage boblende vafler, for eksempel KitchPro Boblevaffeljern. Når dine vafler er bagt færdig, ruller du dem sammen til kræmmerhuse, som du fylder med fx is, friske bær og flødeskum eller andet godt. Kom chokoladesauce på toppen og hug i dig!
Opskrifter på de perfekte boblevafler (ca. 5 vafler)
Så står du der i køkkenet med køkkenmaskiner og køkkentilbehør i fuld gang, klar til at smække dit livs første boblevafler sammen. Men hvordan gør man? Og hvad skal der til? Jo, tjek det ud her:
6 æggehvider, pisket til bløde toppe
3 æggeblommer
1,8 dl mælk
15 ml vaniljeekstrakt
0,9 dl usaltet smør, smeltet
1,8 dl sukker
3 dl hvedemel
5 ml bagepulver
1/4 tsk salt
En knivspids friskskrevet muskatnød
Gør sådan
Pisk æggeblommer, mælk, vanilje, smør og sukker sammen i en skål, indtil det er godt blandet.
Bland mel, bagepulver, muskatnød og salt i en stor skål.
Sigt blandingen ned i æggeblommeblandingen og pisk sammen til alle eventuelle klumper er væk.
Vend en tredjedel af de piskede æggehvider i dejen og rør til dejen er luftig.
Vend forsigtigt de resterende æggehvider i af to omgange.
Forvarm vaffeljernet og fordel dejen jævnt over bundpladen.
Bages i 3-5 minutter eller indtil vaflen har en gylden farve.
Der er selvfølgelig masser af forskellige, anderledes eller helt normale ingredienser, du kan blande i din vaffelopskrift. Her tester vi en variant med kærnemælk.
4 store æg, skilte
30 ml sukker
1,2 dl smør, smeltet og afkølet
10 ml bikarbonat
6 dl hvedemel
5 ml salt
4,7 dl kærnemælk
12 ml bagepulver
5 ml vaniljeekstrakt
Gør sådan:
Pisk æggeblommer og sukker til det er luftigt og porøst.
Tilsæt det afkølede smeltede smør, kærnemælk og vaniljeekstrakt.
Sigt mel, bikarbonat, salt og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen.
Pisk æggehviderne til fast skum og tilsæt dem derefter forsigtigt i melblandingen.
Forvarm vaffeljernet og hæld dejen jævnt ud over bundpladen.
Bages i 3-5 minutter eller indtil vaflen har en gylden farve.
Du kan jo selv høre det: vafler og chokolade på samme tid - denne opskrift er garanteret "a match made in heaven"! For at lave chokoladevafler skal du bruge:
2 store æg
2,3 dl sukker
7 ml vaniljeekstrakt
2,3 dl mælk
55 gram usødet chokolade
3,5 dl hvedemel
2,5 tsk salt
1,2 dl smør eller margarine
10 ml bagepulver
2,5 ml kanel
Gør sådan:
Smelt smør eller margarine sammen med chokoladen i en lille bradepande (pas på ikke at brænde chokoladen på). Lad den smeltede chokolade køle lidt af.
Pisk æggene i en skål, til de er blevet luftige, og bland dem derefter med den smeltede chokolade, mælken og vaniljen.
Tilsæt sukker, mel, salt og bagepulver, og pisk indtil dejen er jævn.
Forvarm vaffeljernet og hæld dejen jævnt ud over bundpladen.
Bages i 3-5 minutter eller indtil vaflen har en gylden farve.
Kondenseret mælk kom fra nærmest ingenting og blev over en nat en fast bestanddel i spisekammeret for alle, der ejer mindst to styk bagetilbehør. Føles det bekendt?! Ud over karamelsauce og is kan du bruge den kondenserede mælk til også at bikse luftige boblevafler sammen.
2,3 dl kagemel med bagepulver (alternativt 2,3 dl hvedemel og 1 tsk bagepulver)
2 spsk majsmel
1 tsk vaniljeekstrakt
1 dl strøsukker
2 store æg
1 spsk rapsolie
50 ml kondenseret mælk
0,5 tsk salt
Gør sådan:
Pisk æggene luftige og rør sukkeret i.
Bland majsmel og kagemel (eller hvedemel og bagepulver) sammen og sigt det ned i æggeblandingen.
Bland de resterende ingredienser i og bland til en jævn dej.
Dæk skålen med plastfolie og stil den i køleskabet i 1 time.
Forvarm vaffeljernet og pensl med lidt olie, inden du hælder dejen jævnt ud over bundpladen.
Bages i 3-5 minutter eller indtil vaflen har en gylden farve.