Lad op inden ferien med sommerting!

coolstuff logo

We have
just the thing

Coolstuff-Logo mit Waffeln und Erdbeeren

Byd på trendy boblevafler!

Nej, det er næppe sådan, at du er træt af sprøde vafler eller belgiske vafler, men nogle gange er det faktisk sjovt at variere lidt. Og hvis du gerne vil variere, men stadig holde dig til konceptet vaffel, så passer boblevafler perfekt. Denne luftige godbid kaldes nogle gange Hong Kong-vaffel eller æggevaffel, og er en sjov, skør og supergod opgradering af vaflen! 


Du kan bruge almindelig vaffelblanding, men vi deler selvfølgelig gerne ud af vores bedste opskrifter på boblevafler. Først og fremmest skal du have et vaffeljern, der gør det muligt at bage boblende vafler, for eksempel KitchPro Boblevaffeljern. Når dine vafler er bagt færdig, ruller du dem sammen til kræmmerhuse, som du fylder med fx is, friske bær og flødeskum eller andet godt. Kom chokoladesauce på toppen og hug i dig!

Boblevafler med jordbær og flormelis

Opskrifter på de perfekte boblevafler (ca. 5 vafler) 

Så står du der i køkkenet med køkkenmaskiner og køkkentilbehør i fuld gang, klar til at smække dit livs første boblevafler sammen. Men hvordan gør man? Og hvad skal der til? Jo, tjek det ud her: 

  • 6 æggehvider, pisket til bløde toppe 
  • 3 æggeblommer 
  • 1,8 dl mælk 
  • 15 ml vaniljeekstrakt 
  • 0,9 dl usaltet smør, smeltet 
  • 1,8 dl sukker 
  • 3 dl hvedemel 
  • 5 ml bagepulver 
  • 1/4 tsk salt 
  • En knivspids friskskrevet muskatnød

Gør sådan

  1. Pisk æggeblommer, mælk, vanilje, smør og sukker sammen i en skål, indtil det er godt blandet.
  2. Bland mel, bagepulver, muskatnød og salt i en stor skål. 
  3. Sigt blandingen ned i æggeblommeblandingen og pisk sammen til alle eventuelle klumper er væk. 
  4. Vend en tredjedel af de piskede æggehvider i dejen og rør til dejen er luftig. 
  5. Vend forsigtigt de resterende æggehvider i af to omgange. 
  6. Forvarm vaffeljernet og fordel dejen jævnt over bundpladen. 
  7. Bages i 3-5 minutter eller indtil vaflen har en gylden farve.
    Middagsvaffel med spejlæg, salat, pommes frites, fløde og is

    Vafler lavet med kærnemælk 

    Der er selvfølgelig masser af forskellige, anderledes eller helt normale ingredienser, du kan blande i din vaffelopskrift. Her tester vi en variant med kærnemælk.

    • 4 store æg, skilte 
    • 30 ml sukker 
    • 1,2 dl smør, smeltet og afkølet 
    • 10 ml bikarbonat 
    • 6 dl hvedemel 
    • 5 ml salt 
    • 4,7 dl kærnemælk 
    • 12 ml bagepulver
    • 5 ml vaniljeekstrakt

    Gør sådan:

    1. Pisk æggeblommer og sukker til det er luftigt og porøst. 
    2. Tilsæt det afkølede smeltede smør, kærnemælk og vaniljeekstrakt. 
    3. Sigt mel, bikarbonat, salt og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen. 
    4. Pisk æggehviderne til fast skum og tilsæt dem derefter forsigtigt i melblandingen. 
    5. Forvarm vaffeljernet og hæld dejen jævnt ud over bundpladen. 
    6. Bages i 3-5 minutter eller indtil vaflen har en gylden farve.

      Oplev vores udvalg af bagetilbehør

      Se alt  

      Chokoladevafler 

      Du kan jo selv høre det: vafler og chokolade på samme tid - denne opskrift er garanteret "a match made in heaven"! For at lave chokoladevafler skal du bruge:

      • 2 store æg 
      • 2,3 dl sukker 
      • 7 ml vaniljeekstrakt 
      • 2,3 dl mælk 
      • 55 gram usødet chokolade 
      • 3,5 dl hvedemel 
      • 2,5 tsk salt 
      • 1,2 dl smør eller margarine 
      • 10 ml bagepulver 
      • 2,5 ml kanel

      Gør sådan:

      1. Smelt smør eller margarine sammen med chokoladen i en lille bradepande (pas på ikke at brænde chokoladen på). Lad den smeltede chokolade køle lidt af. 
      2. Pisk æggene i en skål, til de er blevet luftige, og bland dem derefter med den smeltede chokolade, mælken og vaniljen. 
      3. Tilsæt sukker, mel, salt og bagepulver, og pisk indtil dejen er jævn. 
      4. Forvarm vaffeljernet og hæld dejen jævnt ud over bundpladen. 
      5. Bages i 3-5 minutter eller indtil vaflen har en gylden farve.
        Pandekager med nutella, vafler og blåbær

        Boblevafler med kondenseret mælk

        Kondenseret mælk kom fra nærmest ingenting og blev over en nat en fast bestanddel i spisekammeret for alle, der ejer mindst to styk bagetilbehør. Føles det bekendt?! Ud over karamelsauce og is kan du bruge den kondenserede mælk til også at bikse luftige boblevafler sammen. 

        • 2,3 dl kagemel med bagepulver (alternativt 2,3 dl hvedemel og 1 tsk bagepulver) 
        • 2 spsk majsmel
        • 1 tsk vaniljeekstrakt
        • 1 dl strøsukker
        • 2 store æg
        • 1 spsk rapsolie 
        • 50 ml kondenseret mælk
        • 0,5 tsk salt

        Gør sådan:

        1. Pisk æggene luftige og rør sukkeret i.
        2. Bland majsmel og kagemel (eller hvedemel og bagepulver) sammen og sigt det ned i æggeblandingen.
        3. Bland de resterende ingredienser i og bland til en jævn dej.
        4. Dæk skålen med plastfolie og stil den i køleskabet i 1 time.
        5. Forvarm vaffeljernet og pensl med lidt olie, inden du hælder dejen jævnt ud over bundpladen. 
        6. Bages i 3-5 minutter eller indtil vaflen har en gylden farve.

          Her finder du tilbehøret til køkkenet

          Se alt  
          du kan opnå fri fragt
          Fri fragt ved køb over 499,-

          1-2 dages leveringstid!

          One Stop Gift Shop

          Send til modtageren, pakket ind og med et kort - vi løser alt!

          90 dages retur
          90 dages returret

          Og dansk kundeservice

          Stand with Ukraine Hashtag

          Din indkøbskurv

          😊

          Lige et øjeblik, vi opdaterer din kurv