Vil du have småkager?
15% rabat på alt personlig chokolade!

Hvorfor fejrer vi påske?

Hvad er det første, der dukker op i dit hoved, når du tænker på påsken? Er det selveste Jesus? Eller er det en kanin (i pels eller chokolade?) Faktisk er påsken en tradition, der strækker sig tusinder af år tilbage. Og hvorfor fejres påsken? Jo, ligesom de fleste af os har fået indprentet i skoletiden, er påsken en påmindelse om Jesu bortgang. Men i dag, 2000 år senere, ja så er det snarere en tradition, hvor vi besøger hinanden. Og spiser god mad! 

Kvinde tænker på hvilken påskegave hun skal vælge

Hvad betyder ordet påske?


Hvor kommer ordet påske egentlig fra? Kan det være den lille by Påskallavik, som er selveste urmoderen til påsken? Tja, egentlig ikke. Ordet kommer fra hebraisk og betyder groft sagt "gå forbi". Ifølge Bibelen skal Gud have bedt Moses om at dræbe alle førstefødte i hver familie, men at gå forbi de døre, der var indsmurt med blod (!).

 

Hvordan fejrer man påske?

Traditionelt set begynder fejringen af påsken påskeaften og så samles tit og ofte familie, slægt eller gode venner for at tilbringe tid sammen (og måske fejre en lille ferie!). Dagen kan så bestå af påskefrokost, spil og påskemiddag. Hvordan du vælger at feste kan se lidt forskelligt ud. Nogle holder stor fest, andre mindre. Men vigtigst af alt? Selvfølgelig at vi fejrer påsken sammen! Hos os på Coolstuff finder du alt, hvad du kan tænkes at få brug for (til at spise og drikke) i påsken. Om det er et påskeæg fyldt med lækkerier, en påskegave til søde farmor eller chokolade til dig selv.

Hvad laver man i påsken?


Som flere andre traditioner, vi har i Danmark, er maden i fokus. Vi kan simpelthen godt lide at fejre vores traditioner med sild, æg og øl og snaps. For mange er det en måde at samle familien på, spise godt og bevare madtraditionerne. Der er simpelthen ingen regler for, hvad man skal lave i påsken.

Så hvad gør du efter den lidt halvsjove (eller lad os være ærlige, triste) familiemiddag? Du fjerner dugene, kasserer silden, sætter fastelavnsriset i håret og holder fest! I vores kategori drink- & bartilbehør finder du alt ,hvad du behøver for at sammensætte en rigtig vinderdrink. Hvorfor ikke en æggetoddy i anledning af disse tider? Og hvordan puster vi liv i onkel Åge, der ikke har trukket på smilebåndet siden Dackefejden? Vi hiver et partyspil frem! Sandhed eller konsekvens (hvem ved hvad Åge har oplevet) eller en klassisk Boob fight? Vi har partyspil til festen og alle de gadgets, du måtte have brug for!

Guinness påskeæg

Påsketraditioner


Påskeharen - Kommunikatoren med kunstneriske skillz


Mange mennesker har den familietradition at lede efter påskeæg, der er gemt af påskeharen. Traditionen stammer oprindelig fra Tyskland og er blevet fejret i over 400 år (!). Hvad fylder du dit påskeæg med i år? Vi hos Coolstuff har fyldt op med masser af forskellige varianter. Store, farverige, chokoladeagtige, ja you name it.

Men hvordan er det egentlig gået til, at det er påskeharen, der gemmer æg? Og hvorfor males æg? Spørgsmålene er mange. Ikke engang vi hos Coolstuff har svarene. Men heldigvis har vi nogle støvede historiebøger at bladre i! Ifølge et rygte (nå ja, vi ved, hvordan sladderen går) siges det, at efter at Jesus døde og blev ført til graven, sad der en kanin. Da Jesus så genopstod, ville kaninen fortælle det til menneskene. Men hvordan skulle han fortælle det? Han kunne jo ikke tale. Han var en jo kanin. Han besluttede sig derefter for at male æg og på den måde kommunikere det til menneskene. Derfor... Øh, derfor maler vi æg. En historie, der er lidt langt ude, men der har du svaret.

Påskeharer bliver kysset

Djævelen, hekse og hekseprocesser


En anden klassisk tradition er at lade børnene klæde sig ud som hekse. Det stammer fra hekseprocesserne i det 1600-tallet, hvor Djævelen inviterede heksene til fest. (det må alligevel have været en djævelsk sjov fest?). Men nu er det andre tider, og vi ved alle, hvad heksene er ude efter i dag – det dyrebare slik. Bliv denne uges samtaleemne i nabolaget og skil dig ud fra mængden med virkelig mindeværdigt slik til påskeæggene. Hvorfor ikke for eksempel smide nogle spiselige græshopper i æggene? (beskytter dig med garanti mod hekse - år efter år).

Men du gemmer selvfølgelig det lækreste slik på øverste hylde i køkkenskabet og tager det ned, når du er krøbet sammen i sofaen og kigger ud på heksene, der skal tigge om slik (stakler). Og hvilket slik er så at foretrække? Det er selvfølgelig en god chokolade. Hvad foretrækker du? Chokolade i hjerteform, i hel kage, lys eller mørk? Hos os behøver du ikke vælge, vi har alt.

Gaver til påske

Se alt
Bryg Dit Eget Øl - Brewbarrel
Bryg Dit Eget Øl - Brewbarrel
299,-
Made in Germany
Jelly Belly Gaveæske
Jelly Belly Gaveæske
Fra
69,-
Baileys Trøfler i Rør
Wally and Whiz Vingummi
Wally and Whiz Vingummi
Fra
59,-
Made in Denmark

Hvilke religioner fejrer påske? Og hvornår siger man god påske?


Påsken stammer oprindelig fra jødedommen. Jøderne fejrer den til minde om, at det lykkedes dem at befri sig fra slaveriet. I den kristne tro er påsken den mest betydningsfulde højtid på året. Kirkerne åbnes og det fejres med gudstjeneste og præsten formidler historien om påsken, og ønsker også en god påske. Og apropos det, hvornår siger man god påske? Ifølge historien er det påskedag, man ønsker hinanden en god påske. Fint hva?

Hvilke lande fejrer påske?


Det er svært at afgøre præcist, hvor mange lande der fejrer påske, fordi Jesus er et berøringspunkt for en hel del (mildt sagt). Sammenfattende er der mange lande, over hele verden!

Visse lande er desuden mere opfindsomme end andre med hensyn til, hvordan de fejrer: I England arrangerer man for eksempel beer barrel rugby (sig det hurtigt efter fem øl). Denne tradition skulle vi måske også bringe til Danmark. For øl og påske lyder ganske godt sammen, ikke? Det synes vi i hvert fald! Drikken er jo mindst lige så gammel som påsken selv. Hvorfor ikke imponere familien og overraske med din egen bryggede øl til festen? Hos os finder du masser af sjovt øltilbehør og ølgadgets. Og i Filippinerne vælger mænd at korsfæste sig selv, mens man i New Zealand skyder harer, og i Tjekkiet piskes kvinderne med ris. Så lyder det som om, vi alligevel er ret okay i Danmark.

De fedeste ting til påske

Se alt
Sukrede Jordbær Bland-selv slik i kasser 2,2 kg
Bryg Dit Eget Øl - Brewbarrel
Bryg Dit Eget Øl - Brewbarrel
299,-
Made in Germany
Tyrkisk Peber Bland-selv slik i kasser 2,2 kg
du kan opnå fri fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

1-2 dages leveringstid!

Gave
One Stop Gift Shop

Send til modtageren, pakket ind og med et kort - vi løser alt!

90 dages retur
90 dages returret

Og dansk kundeservice

film og tv

Hvad vores venner (jer), siger om Coolstuff

4,7 ud af 5 stjerner
1090 anmeldelser
Sheila S.
Verificeret kunde

Da vi skrev, at den første lampe var gået lidt i stykker med både ødelagt pære og salt-støtten, fik vi uden problemer en ny. Jeg er meget taknemmelig, for det er den smukkeste og hyggeligste lampe, vi nu har i vores hus.

Betina R.
Verificeret kunde

Rigtig hurtig levering Varen var pakket godt - så ingen skader under levering/transport. Ordre og levering fejlfri

Janni S.
Verificeret kunde

Masser af sjove, inspirerende produkter i god kvalitet. Altid hurtig levering og gode priser.

Pia W.
Verificeret kunde

Hurtig levering ,håbet medarbejdere og bud får god løn og arbejdsvilkår

Sabrina L.
Verificeret kunde

Levering passede. Fedt at kunne lave så personlig en gave.

Birgitte K.
Verificeret kunde

God kommunikation. Og hurtig levering. Ingen problemer.

Helle A.
Verificeret kunde

Virkelig flot lavet og også hurtig ekspedition 👋❤️👍

Rikke K.
Verificeret kunde

Altid super service super levering og super kvalitet

Mikkel T.
Verificeret kunde

Det kom godt frem og hurtigt og alt var bare godt

Jonas G.
Verificeret kunde

Hurtig pluk, godt indpakket og hurtig afsendelse,

Michael E.
Verificeret kunde

Super god service som altid og hurtig levering

Torben L.
Verificeret kunde

Lynhurtig og perfekt levering, god service 😀

Charlotte G.
Verificeret kunde

Meget tilfreds…super hurtig levering👍👍👍👍

Eva R.
Verificeret kunde

Hurtig forsendelse, ingen problemer

Asbjørn K.
Verificeret kunde

Super god service, og gode priser

Liljan V.
Verificeret kunde

Altid god og hurtig ekspedition.

Joan N.
Verificeret kunde

God service og hurtig levering.

HENNING P.
Verificeret kunde

Hurtig levering perfekt service

Yesim J.
Verificeret kunde

Hurtig levering og god service

Hiilde P.
Verificeret kunde

Hurtig og sikker forsendelse👏

Stand with Ukraine Hashtag