Vil du have småkager?
DEAL: Badebold kun 5 kr!
fakta om halloween

Fakta om Halloween

Hvornår er det halloween 2024?

Halloween falder altid den 31. oktober, i hvert fald ifølge amerikansk og irlandsk tradition. I disse lande fejres halloween 2024 altså den 31. oktober. Men halloween i Danmark kan fejres på lidt forskellige datoer, og vi skal forsøge at udrede begreberne og forklare, hvad årets mest skræmmende højtid egentlig handler om! I Danmark er det blevet almindeligt, at halloween enten fejres den 31. oktober eller i weekenden tættest på dagen, hvor den 31. oktober falder. På denne side, Alt til Halloween har vi samlet alt du kommer til at behøve!

Vores Halloween varer
En lampe formet som en trylledrikkeflaske, lyser i lyserødt lys

Hvad er halloween?

Mange tror, at halloween er en amerikansk tradition, men halloween kommer oprindelig fra Irland og er betydeligt ældre end vores halloweenfester. Oprindelsen til fejringen er en keltisk høstfest,som fejredes den 31. oktober. Dengang troede man, at de døde vendte tilbage til jorden, og man tændte bål for at bortskræmme hekse og onde ånder, som også hærgede frit denne aften. Halloweenfejringen har naturligvis ændret sig gennem årene, men det er stadigvæk de onde ånder, der står i centrum af højtiden!

Forskellen mellem allehelgen og halloween

Men hvad er så forskellen mellem “allehelgen” og halloween? Hold godt fast, for nu bliver det lidt forvirrende! I Danmark har vi siden middelalderen haft den kristne højtid allehelgensdag for at hylde martyrer og helgener. Først blev den altid afholdt den 1. november, men efterfølgende ændredes kalenderen og nu til dags falder allehelgensdag altid på den første søndag i november. I Storbritannien og USA, hvor halloweenfejringen er størst, fejres halloween altid dagen før allehelgensdag, altså den 31. oktober. I Danmark kaldes denne dag Halloween, en omskrivning af “All Hallows’ Eve”, som er den oprindelige benævnelse af halloween.

Halloween

Se alt
Twinkly Line Appstyret LED-strip
LED-balloner 5-pak
Nya prylar
LED-balloner med Stjerner 5-pak
Nya prylar
Helium på Flaske 7 L
Nya prylar

Halloween i Danmark

Halloween er altså en højtid med meget gamle traditioner, men hvornår kom halloween egentlig til Danmark? Det varede ganske længe. Først i slutningen af 90’erne fik man øjnene op for højtiden takket være Ekstra-Bladet, som lavede en lang række events med Halloween tema. Og det var først i 00’erne, at fejringen med skræmmende udklædning og dekorationer for alvor blev etableret i Danmark, da butikker som Fætter BR begyndte at sælge udklædning og dekorationer, og pludselig stod der i 2008 skræmmende græskar i Tivoli. Siden da er interessen vokset eksplosivt. Hvem vil ikke gerne forgylde efterårsvejret med en sjov halloweenfest?!

Halloweenfest

Når efterårsmørket er tæt, passer det selvfølgelig med en halloweenfest! Skal du lave en halloweenfest for børn, gælder det om at slå sig løs med hyggelige skrækdekorationer og sjove halloweendragter. Hvis du arrangerer halloweenfest for voksne, kan du gå all in med skræmmende zombie-look, fakeblod og afskyeligt læskende velkomstbowle!

 To personer, der tager billeder med et polaroid-kamera

Trick or Treat

Du har helt bestemt hørt udtrykket “trick or treat”, eller “slik eller ballade”, som vi siger på dansk, men hvad menes der med det? Da halloween-fejringen blev spredt fra Irland til USA i 1800-tallet, spredtes også denne sjove tradition, hvor børnene skulle benytte lejligheden til at lave sjov med de voksne, og i dag er det et populært indslag i halloweenfejringen. Børn klæder sig ud og tigger slik ved at banke på døre og råbe ”slik eller ballade”. Den, der ikke tilbyder slik, må regne med ballade i stedet, f.eks, at børnene dekorerer haven med toiletpapir. Meget lig vores endnu ældre Fastelavnstraditioner. Dette gøres altid på d. 31. oktober. Glem nu ikke at kigge på Alt til Halloween hvor du finder alt du behøver!

du kan opnå fri fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

1-2 dages leveringstid!

Gave
One Stop Gift Shop

Send til modtageren, pakket ind og med et kort - vi løser alt!

90 dages retur
90 dages returret

Og dansk kundeservice

film og tv

Hvad vores venner (jer), siger om Coolstuff

4,7 ud af 5 stjerner
1098 anmeldelser
Sheila S.
Verificeret kunde

Da vi skrev, at den første lampe var gået lidt i stykker med både ødelagt pære og salt-støtten, fik vi uden problemer en ny. Jeg er meget taknemmelig, for det er den smukkeste og hyggeligste lampe, vi nu har i vores hus.

Robert I.
Verificeret kunde

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Betina R.
Verificeret kunde

Rigtig hurtig levering Varen var pakket godt - så ingen skader under levering/transport. Ordre og levering fejlfri

Janni S.
Verificeret kunde

Masser af sjove, inspirerende produkter i god kvalitet. Altid hurtig levering og gode priser.

Pia W.
Verificeret kunde

Hurtig levering ,håbet medarbejdere og bud får god løn og arbejdsvilkår

Liisa V.
Verificeret kunde

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Sabrina L.
Verificeret kunde

Levering passede. Fedt at kunne lave så personlig en gave.

Birgitte K.
Verificeret kunde

God kommunikation. Og hurtig levering. Ingen problemer.

Helle A.
Verificeret kunde

Virkelig flot lavet og også hurtig ekspedition 👋❤️👍

Rikke K.
Verificeret kunde

Altid super service super levering og super kvalitet

Mikkel T.
Verificeret kunde

Det kom godt frem og hurtigt og alt var bare godt

Jonas G.
Verificeret kunde

Hurtig pluk, godt indpakket og hurtig afsendelse,

Lotta N.
Verificeret kunde

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Torben L.
Verificeret kunde

Lynhurtig og perfekt levering, god service 😀

Charlotte G.
Verificeret kunde

Meget tilfreds…super hurtig levering👍👍👍👍

Carina E.
Verificeret kunde

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Eva R.
Verificeret kunde

Hurtig forsendelse, ingen problemer

Asbjørn K.
Verificeret kunde

Super god service, og gode priser

Liljan V.
Verificeret kunde

Altid god og hurtig ekspedition.

Joan N.
Verificeret kunde

God service og hurtig levering.

Stand with Ukraine Hashtag