Vil du have småkager?

Vi bruger cookies på vores site for at den skal fungere så godt som muligt. Det anvendes f.eks til at vise produkter i kundevognen, til statistik og analyser som forbedrer indhold, samt til personlig markedsføring. Alt dette for at dit besøg i shoppen skal blive så fantastisk som muligt! Hvis du vil vide mere, så klik på linket til cookie-indstillinger.

Giv et par personlige strømper – den ultimative gave!

ystävänpäivä

Hvornår er det valentinsdag 2023? Fakta om valentinsdag!

Hvornår er det valentinsdag?

14. februar 2023, i år falder dagen på en tirsdag. Alle romantikere er lige forvirrede hvert år og spørger sig selv, hvilken dato, det er valentinsdag, men det er jo sådan, at denne kærlighedens dag altid falder den 14.

Tjek disse produkter ud, som vi tror passer perfekt til Valentins Dag!

 glad kvinde med chokolade

Er valentinsdag en helligdag?

Nej, valentinsdag er ikke en helligdag. Men hold en pause og få en romantisk dag ud af det.

Hvad skal jeg købe til Valentinsdag?

Chokolade og roser er to klassikere i denne tid og sælger lige så godt, som smør smelter på en varm sommerdag. Eller vis din kærlighed med en sjov Tinder-kop!?

Hvordan fejrer man valentinsdag?

Ifølge statistikker køber 51 % en gave til deres partner. Mænd køber i lidt større udstrækning en gave (55 %) til deres partner end kvinder (47 %). Næsten en femtedel (18 %) oplyser, at de fejrer valentinsdag med at købe en gave til en anden person end deres partner.

Hvorfor fejrer vi Valetinsdag? Fakta om Valentinsdag

Hvad er valentinsdag? Jo, det er jo kærlighedens dag, der også går under navnet valentinsdag, Sankt Valentins dag og vennedagen.
Men hvor kommer valentinsdag fra? Mange forbinder valentinsdag med USA og mener, at det er en amerikansk tradition. Det er delvist sandt, men lad os finde rigtigt ud af det.
Hvem opfandt valentinsdag? Det forholder sig sådan, at vi skal spole båndet tilbage til slutningen af 400-tallet. Det er fra denne tid, man i den katolske kirke begyndte at fejre helgenen Valentinus, men hvem var han? Tja, det ved man ikke rigtig..eftersom der findes flere Valentinus’er fra denne tid, og man knap nok ved noget om dem.

Men den mest kendte af disse Valentinus’er eller Valentin’er var en stakkels kristen prædikant, som blev smidt i fængsel af romerne år 269. Den daværende kejser var vældigt imod, at denne Valentin viede par, da han absolut ikke ville have gifte soldater i sin hær. De var dårlige soldater i hans øjne. Valentin blev henrettet på grund af dette, og hvilken dato blev Valentin henrettet? Jo, naturligvis 14. februar.

Før Valentin blev offer og martyr, blev han naturligvis forelsket i fangevogterens datter. Valentin fik et kort ud til hende tæt på sin henrettelse, og han afsluttede det med "Din Valentin", dvs. det første Valentin-kort!

Sådan startede altså traditionen med at sende kort til kærligheden den 14. februar. Valentin blev helgen, og det siges, at det også var Sankt Valentin, som indledte traditionen med at give blomster på denne romantikkens dag, eftersom han plukkede blomster til de par, han viede.

I middelalderen blev sammenhængen mellem fejringen af Sankt Valentin og kærlighed og romantik styrket. Det var dengang, man bragte unge mennesker sammen i et år for sjov som par. Dette skete før aktiviteterne i foråret og sommeren, og det skulle bidrage til at give de unge inspiration til at finde deres ægte kærlighed og deres Valentin. Det siges, at Valentin blev husket på en god måde, fordi lige netop den 14. februar i middelalderen var den dag, fuglene dannede par.

Egentlig er der altså spor af valentinsdag, der går langt tilbage i Europa, men valentinsdag kom sent til Danmark. Vi fik en mere kommercialiseret version af højtiden fra USA, så det blev butikkerne, der tog den til sig og begyndte at markedsføre den.

Valentinsdag

Se alt  
du kan opnå fri fragt
Fri fragt ved køb over 499,-

1-2 dages leveringstid!

Gave
One Stop Gift Shop

Send til modtageren, pakket ind og med et kort - vi løser alt!

90 dages retur
90 dages returret

Og dansk kundeservice

Stand with Ukraine Hashtag

Din indkøbskurv

😊

Lige et øjeblik, vi opdaterer din kurv